Logistiek & voorraad

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Logistiek & voorraad

Logisitek- en voorraadbeheer in ons ERP pakket

Inkoop & stock control

Bepaling van gewenste voorraadniveau met behulp van:

  • besteladviezen, o.b.v. diverse criteria w.o. min- en max voorraad;
  • Stock Control, voorspelt de vraag voor een aangegeven periode o.b.v. omzet en groeiverwachting;
  • Forecast per seizoen, per productgroep;
  • Bewaking van inkoopbudget;
  • Koppeling met Slim4.

Met deze tools reduceren we het aantal backorders en winkeldochters, zorgen we voor een optimale voorraad  en bereiken we een maximale uitlevergraad.

Koppeling met inkooporganisaties

Het systeem voorziet in de mogelijkheid om de afhandeling van bestellingen en facturen via de inkooporganisatie volledig geautomatiseerd te verwerken.

Cyclecounting

Op basis van omzetsnelheid en vooraf ingevulde parameters genereert het systeem periodiek overzichten van artikelen die geteld moeten worden t.b.v. controle van de voorraad. De artikelen verschijnen in logische (loop) volgorde in de scanner.

Dropshipping

Met de ‘dropshipping module’ kunt u eenvoudig en gecontroleerd goederen rechtstreeks vanaf de leverancier bij de klant laten afleveren.

Cross docking

Mavis ondersteunt de mogelijkheden voor cross docking.
Aangekomen goederen worden bij het uitladen direct ingeladen voor het uitgaande vervoer. De artikelen worden niet opgenomen in de voorraad, en hoeven niet nogmaals door het picking proces. De goederen kunnen worden gebundeld met andere goederen die dezelfde bestemming hebben. Dit levert een aanzienlijke besparing op aan transportkosten.

Interne overboekingen en aanvulopdrachten

Het systeem genereert ‘interne leveringen’ t.b.v. het aanvullen tot de maximale voorraad in de filialen en genereert eveneens ‘aanvulopdrachten’ t.b.v. het aanvullen van de grijpvoorraad tot het maximum.

Assemblage

Op basis van een ‘samengesteld artikel’ kunnen eindproducten worden geproduceerd. Het eindproduct wordt in de voorraad opgenomen, de componenten uit de samenstelling worden afgeboekt.

Consignatie

Met Mavis kunt u goederen tijdelijk beschikbaar stellen aan klanten. Er is dan sprake van ‘consignatie’. De goederen in consignatie behoren niet tot de beschikbare voorraad.

Menu