Orderpicking

Stuur de orderpicking aan dankzij Mavis ERP

Voorraad gestuurde orderpicking

Orders worden actief als er voorraad beschikbaar is. Een verkooporder, die de complete voorraad van een artikel claimt, zal andere orders voor hetzelfde artikel parkeren tot de voorraad is aangevuld. Indien de klant de order compleet geleverd wil hebben, zal het systeem de order pas activeren als de voorraad van alle artikelen in de order toereikend is.

Orderpicken

Orderpicking maakt deel uit van het WMS systeem. Beschik je niet over een WMS dan kun je orders picken o.b.v. magazijnbonnen, waarbij de locaties de looproute bepalen.

Sequentieel of parallel orders verzamelen

Sequentieel orders verzamelen betekent dat één of meerdere pakbonnen compleet worden afgewerkt door één persoon. Bij het parallel verzamelen picken meerdere medewerkers op hetzelfde moment artikelen voor een pakbon. Dit heeft als voordeel dat de pickers in een eigen zone kunnen werken. Zo blijven de loopafstanden beperkt.

Per order of per artikel picken

Bij het picken per order wordt een pakbon eerst afgewerkt voordat er aan een nieuwe wordt begonnen. Bij het picken per artikel worden verschillende pakbonnen samengevoegd en heringedeeld per artikel of per locatie. Dit scheelt aanmerkelijk in de doorlooptijden van het picken.

wms logistiek centrum bus zwolle

Technologie ter vereenvoudiging orderpick proces.

De orderpickers gebruiken handscanners om locaties, bakken en artikelen te lezen. De artikelen verschijnen in volgorde van locatie op de scanner. Bij elke ‘pick’ wordt de barcode van het artikel gescand, waarbij het systeem bevestigt of het juiste artikel is gepicked. Foute picks worden hierbij uitgesloten.

Voice picking. De orderpicker wordt door middel van audio naar de juiste locatie geleid en daar bevestigt hij de picking door stemcommando’s. Zo heeft hij zijn handen vrij voor het picken zelf.

Andere interessante modules binnen Mavis

keyboard_arrow_up