Onze ERP software oplossing voor de technische groothandel

Bij Didata hebben we onze jarenlange ervaring met bedrijfssoftware en onze kennis van de technische groothandel branche weten te bundelen in een ‘ijzersterk’ softwarepakket. Het ERP softwarepakket is een eigentijdse applicatie met alle functionaliteiten die de technische groothandel aan bedrijfssoftware stelt. Bekijk gerust welke functionaliteiten ons ERP softwarepakket zowel bevat. De wensen van de klant staan centraal, daarom zijn wij uiteraard bereid om maatwerk te leveren voor jouw bedrijf.

Webshop functie van het Erp softwarepakket voor de technische groothandel

GEÏNTEGREERD MET ALLE PROCESSEN BINNEN DE SOFTWARE

Een webshop staat los van de software, maar door de geïntegreerde koppeling hoeven alle handelingen slechts één keer te worden ingevoerd. In de software worden alle artikelen beheerd. Bij verkoop in de webshop wordt de voorraad direct bijgewerkt. Een artikel dat plotseling uitverkoopt, wordt ook zo weergegeven in de webshop. Binnenkomende bestellingen worden direct opgepakt door de orderpickers in het magazijn. Dubbele invoer of handmatig importeren behoort tot het verleden. Het e-commerce platform nopCommerce wordt volledig ondersteund.

verkoop functie van het Erp softwarepakket voor de technische groothandel

ALLE VERKOCHTE ARTIKELEN SNEL VASTLEGGEN

Voor de technische groothandel is een snelle orderinvoer essentieel. Daarnaast moeten gegevens overzichtelijk en toegankelijk zijn. Verkopen via een webshop of aan de balie? Alle processen zijn met elkaar geïntegreerd. Een verkocht artikel wordt direct verwerkt in de voorraad. Als een artikel niet meer voorradig is, dan ziet de bezoeker van de webshop dat ook.

voorraadbeheer functie van het Erp softwarepakket voor de technische groothandel

HOUD DE REGIE OVER ALLE INGAANDE- EN UITGAANDE GOEDEREN

Voor groothandelsbedrijven is het, vanwege de hoge hoeveelheid artikelen, van groot belang om een kloppend overzicht te hebben van de voorraad. De voorraad van meerdere magazijnen en locaties wordt in één overzicht beheerd. De voorraadmodule is gekoppeld met WMS-systemen en verschillende ondersteunende functies zijn ingebouwd, zoals voorraadwaardering, intercompany leveringen, cycle-tellingen, etc.

verkoop functie van het Erp softwarepakket voor de technische groothandel

ZO MIN MOGELIJK HANDELINGEN IN HET INKOOPPROCES

De inkoopmodule voor de technische groothandel begint met een besteladvies. Dit besteladvies wordt gemaakt op basis van minimale voorraad, voorgaande periodes en verwachtingen. Aan de hand van dit advies kunnen artikelen met één druk op de knop worden besteld. De inkoopmodule beschikt over automatische bestelkoppelingen met leveranciers, back-to-back bestellingen, reclamaties leveranciers en bijvoorbeeld het automatisch aanvullen tot franco bedrag.

analyse functie van het Erp softwarepakket voor de technische groothandel

EEN UITGEBREID OVERZICHT VAN ALLE PROCESSEN

Bij bedrijven in de technische groothandel is procesbewaking van groot belang. Wanneer een proces niet loopt zoals gewenst, dan heeft dat direct grote invloed op de prestaties. De software bevat uitgebreide faciliteiten om de historie per klant of per product op te vragen. De omzetanalyse biedt mogelijkheden voor het analyseren van omzetten vanuit allerlei verschillende gezichtspunten. De voorraadanalyse biedt uitgekiende inzichten in de ouderdom van de voorraad en de verkoopanalyse geeft o.a. antwoord op de vraag waarom bijvoorbeeld de bouten wel door een klant gekocht worden, maar de moeren niet.

De toegevoegde waarde van onze software voor jouw technische groothandel

archive

Volledige efficiëntie in de magazijnen

Bij groothandels worden per dag veel artikelen ingekocht. Deze moeten allemaal gereed gemaakt worden voor verzending. Met onze software als steun in de rug verloopt dit proces optimaal.

playlist_add_check

Ontwikkeling gestuurd door technische groothandel

Onze software wordt continu doorontwikkeld. De richting wordt mede bepaald door de grootste wensen binnen de technische groothandel. Wij zullen actief vragen om jullie input. Daar gaan we vervolgens mee aan de slag.

record_voice_over

Procesoptimalisatie binnen de technische groothandel

Wij weten intern precies hoe een technische groothandel opereert en stemmen daar onze software op af. Onze consultants kunnen hierdoor ook opleiding op maat verzorgen.

devices

Alle administratie digitaal en geïntegreerd

Alle administratie wordt op digitale wijze vastgelegd. Er zal dus geen pen en papier meer aan te pas komen. Alle informatie is geïntegreerd en hoeft dus ook maar één keer ingevoerd te worden.


MAAK ALLE BEDRIJFSPROCESSEN ZO MAKKELIJK EN EFFICIËNT MOGELIJK!

Samen creëren we waarde

referentie dozon

Dozon is een technische groothandel met in totaal 8 regionale afhaalcentra en een modern logistiek centrum in Doetinchem. Met een assortiment van ruim 30.000 artikelen, die binnen 24 uur geleverd worden, is het belangrijk om snel en efficiënt te communiceren. Hiervoor gebruiken de orderpickers van Dozon headsets, in plaats van de papieren orders.

Referentie de jong & roos b.v.

De Jong & Roos BV is een groothandel in de bouw- en industriebranche en levert hang- en sluitwerk, gereedschappen, ventilatieroosters, technische artikelen en machines. Door de integratie tussen webshops, de Kardex magazijnen en de software werkt het verkoopproces binnen De Jong & Roos zeer efficiënt.

keyboard_arrow_up