Verkoop

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Verkoop

ERP functionaliteiten voor verkoop & balie

Offerte en orderverwerking

Met de offertemodule maakt u snel offertes aan. Kopiëren van offertes, offertes per project of afleveradres, tussentotalen per project, alternatieve oplossingen, projectprijzen, uitgebreide kortingsregelingen en prijsafspraken zijn functies waarmee u ‘maatwerk offertes’ kunt maken.

✓U kunt een offerte eenvoudig promoveren tot order.
✓De offertemodule brengt structuur en overzicht aan in het beheer van offertes en orders. Een kwalitatief goede offerteportefeuille is de basis voor nieuwe omzet.
✓Orders worden handmatig ingevoerd,  geïmporteerd vanuit de webshop, ingeschoten door OCI koppelingen of ontstaan uit offertes en worden na fiattering klaar gezet om te picken.

Verzending en routeplanning

Voor de verzending produceert het systeem verzendstickers en pakbonnen. Voor de routeplanning met ‘eigen vervoer’ wordt gebruik gemaakt van het pakket ‘Ritplan’ van EVO-IT. Koppelingen met externe vervoerders behoren tot de mogelijkheden.

Postkasten voor afhalen buiten werktijd

Orders kunnen worden klaargelegd in een postkast. De klant ontvangt een bericht met een ‘digitale sleutel’ en kan de order afhalen.

Balieverkoop en kassa

Het systeem voorziet in het verkopen op rekening of à contant. Voor contante verkopen kan een kassa worden gekoppeld (POS). Registratie van projectnummers, naam en handtekening van de ‘afhaler’, ondersteuning van scanners en een tablet voor het plaatsen van handtekeningen maken deel uit van het systeem evenals een koppeling met CCV of Worldline. De balieverkoop is ook als ‘touchapplicatie’ inzetbaar, waardoor u nagenoeg handsfree en sneller kunt werken.

Retouren

Het retourproces bestaat uit het accepteren van de retourzending, het regelen van het vervoer, de ontvangst en controle van het geretourneerde en de opslag van het geaccepteerde retourgoed.

Productconfigurator & Uittrekstaten

Ten behoeve van het berekenen van bouw- en kozijnbeslag zijn uittrekstaten ontwikkeld waarmee snel en betrouwbaar o.b.v. afmetingen en aantallen het benodigde beslag wordt voorgesteld.
Met behulp van de productconfigurator kan bijvoorbeeld o.b.v. afmetingen het aantal ventilatieroosters met bijbehorende accessoires worden berekend.

Prijzen, kortingen & margebewaking

Mavis biedt een scala aan kortingsregelingen, prijsafspraken, actieprijzen, projectprijzen, jaarprijzen, staffelprijzen en kortingen, opslagen bij aangebroken verpakkingen en specifieke klant gebonden condities waarbij voortdurend de gewenste marge wordt bewaakt. Het systeem geeft direct aan als een gewenste marge niet wordt behaald.

Klantbudgetten

Met een ‘Klantbudget’ verkrijgen medewerkers rechten om te bestellen binnen een vooraf bepaald budget. Budgetten kunnen op diverse wijzen worden vastgelegd. Middels een autorisatiesysteem worden de budgetten bewaakt.

Menu