De Ronde van de Achterhoek, een wielerwedstrijd over 186 kilometer met meerdere onverharde stroken met de start in Aalten en de finish in Gendringen, stond al een tijdje rood omcirkeld in de agenda voor de renners van het Sensa – Kanjers voor Kanjers” wielerteam. Deze wedstrijd loopt door de thuisstreek van veel van de renners, doet 8 Achterhoekse gemeenten aan en is sinds dit jaar op de kalender verschenen als vrije klassieker. Ondanks dat het om een nieuwe wedstrijd gaat, wordt er onderling al gesproken over een wedstrijd met de potentie om uit te groeien tot een grote race. Met gunstige weersomstandigheden mocht een peloton van ruim 180 renners onderling gaan uitmaken wie op deze dag de sterkste zou zijn.

Na een lange aanloop wist er uiteindelijk een kopgroep weg te rijden met renners van alle grote ploegen. Voor de Sensa – Kanjers voor Kanjers wist Wim Kleiman mee te sluipen. Ondanks een goede samenwerking vooraan liep de voorsprong niet veel uit en bleef de druk van achteruit. In de achtervolging waren er nog wel een aantal ploegen die probeerde terug te komen, maar het was al snel duidelijk dat de uiteindelijk winnaar vooraan zou zitten.

In de finale begon het tactische onderlinge spel, waardoor Wim zijn eigen plan moest trekken. Waar andere teams met 2 of 3 renners in de kopgroep zaten, zat Wim de hele race alleen. Met nog 3 kilometer te gaan kon Wim een gaatje slaan door een twijfeling bij de overige renners in de kopgroep. Zijn voorsprong zou nooit meer worden dan 7 seconden, maar wist op indrukwekkende wijze toch stand te houden tegen een uiteindelijk weer goed samenwerkende achtervolgende groep. Op de streep hield Wim slechts een halve meter over op zijn concurrenten, maar kon zichtbaar opgelucht zijn armen in de lucht steken. Wim laat hiermee zien in optimale vorm te zijn. Vorige week zondag wist hij al tweede te worden in de 155 kilometer lange Hel van Voerendaal door het Zuid-Limburgse land, gevolgd door overwinningen in de criteriums van Nunspeet en Markelo op woensdag en vrijdag.

Namens Didata, trotse sponsor van dit wielerteam, willen wij Wim en alle andere Kanjers van het wielerteam feliciteren met deze geweldige prestaties!

Wilt u de wedstrijd herbeleven? Kijk dan op www.omroepgelderland.nl/tv/Ronde-van-de-Achterhoek

Voor meer info over het Sensa – Kanjers voor Kanjers wielerteam, kijk op www.kanjersvoorkanjerscyclingteam.nl

 

 

Menu